Courgette ricotta pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes zijn lekker als lunch, of als avondeten met een stukje vlees/vis ernaast.
Ingrediënten voor 8-10 stuks
- 1 courgette
- 100 gram ricotta
- 1 ei
- 3-4 eetlepel boekweitmeel (amandelmeel of gewoon tarwebloem kan ook)
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- Optioneel: voeg een theelepel citroenrasp en een takje fijngehakte munt aan het beslag.
Bereiding
Rasp de courgette met een grove rasp of in je keukenmachine. Knijp het overtollige vocht eruit en dep het daarna droog met keukenrol. Klop een ei los met de ricotta, rasp een teentje knoflook en voeg dit samen met de uitgeknepen courgette bij het eimengsel. Breng alles op smaak met peper en zout. Voeg nu ook de boekweitmeel toe en spatel nogmaals om. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan extra boekweitmeel toe. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een bakpan, schep met een lepel hoopjes van het beslag in de pan en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant).
Tip!
Lekker met tzatziki als dip.