Bananenbrood
Er bestaan veel recepten van bananenbrood, maar vaak zit er alsnog veel suiker in (in de vorm van palmsuiker, honing oid) en bevat 1 plakje uiteindelijk veel calorieën. Na een aantal proefversies is dit de meest gezonde versie geworden, die toch nog smaakvol is. Doordat een deel van de meel vervangen is door havermout, en er lijnzaad doorheen zit bevat het extra veel vezels. Heel geschikt dus als vullend tussendoortjes of zelfs als ontbijt.
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 75 gram havermout
- 75 gram speltmeel
- 1 el kaneel + 1 el koekkruiden (of cacaopoeder)
- 3 tl bakpoeder
- 1 el Gebroken lijnzaad of Chiazaad
- 50 gr ongezouten noten, bijv. pecannoten
- 2 el pindakaas (zonder suiker)
- Optioneel: voeg stukjes gedroogde cranberries aan het beslag toe
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet je cakevorm in of gebruik bakpapier.
Pureer in een kom de bananen samen met de eieren glad, en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Mix alles goed door en giet het beslag in een cakevorm. Hierna kan je de cake eventueel versieren met wat pompoenpitten of rode/blauwe besjes. Bak het in 35-40 minuten af in de oven, controleer met een prikker of het gaar is.
Tip!
Erg lekker met 2-3 handjes blauwe bessen erdoor, deze mix je niet mee