Haver-noten repen

recept haver-noten repen

Haver-noten repen

Deze repen zijn erg voedzaam door de vele vezels, dus ideaal als snack.

Ingrediënten (voor 13-15 repen)

  • 260 gram havervlokken
  • 120 gram gemengde noten*
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram ontpitte dadels
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 130 gram honing
  • 4 eetlepels water
  • 4 eetlepels olie

* Een mengsel van bijvoorbeeld ongezouten amandelen, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de haver, noten, zaden, dadels/abrikozen, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en maal tot een grove substantie. Geen blender? Je kan het ook zelf in stukjes hakken/snijden. Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is, doe dan de olie en het water erbij. Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer goed door, totdat je een kleverige massa krijgt. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en verdeel je mengsel erover. Smeer goed uit, zodat het overal even dik is (ongeveer 1 cm) en druk goed aan. Bak 25-30 minuten in de oven totdat het mooi goudbruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een beetje zacht zijn, dit wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de repen straks wilt snijden. Laat de plak goed afkoelen en snijd dan in repen.

Tip!

Vervang een deel van de haver door gepofte Quinoa. Vries de repen per stuk in zodat je altijd een voorraad hebt. Handig voor onderweg.